Plastična i estetska hirurgija

Plastična i estetska hirurgija

Izaberite najbezbednije i najsigurnije za svoju lepotu i zdravlje.

Estetska, plastična i rekonstruktivna hirurgija sa svojim brojnim mogućnostima pruža licu i telu željeni, lepši izlged i postoji da bi pružila bolji kvalitet života, da čoveku povrati ili podigne samopouzdanje.

Medicinske procedure iz oblasti plastične i estetske hirurgije kao i anti aging tretmani mogu se izvoditi samo u zdravstvenim ustanovama državne ili privatne prakse. Lice koje ima pravo izvodjenja određenih hirurških i nehirurških procedura je zdravstveni radnik doktor medicine ili doktor dentalne medicine, koji za određene poslove moraju imati odgovarajuću specijalizaciju odnodno užu specijalizaciju.

Budite odgovorni prema svome zdravlju, i za takve tretmane obratite se stručnjacima iz odgovarajuće oblasti medicine.

U Poliklinici Tectum Vas očekuje:

 • Specijalistički pregledi i konsultacije
 • Individualni pristup pacijentu
 • Sa pacijentima radi specijalista plastične i estetske hirurgije

Postoji više procedura (hirurških i nehirurških) kojima se može povratiti tonus i sjaj u predelu očiju, obraza, jagodica, brade i time se licu vraća izraz koje je imalo u mladosti.

Savremene nehirurške metode koje možete obaviti u Pliklinici Tectum su:

 • PRP– podmlađivanje sopstvenom krvnom plazmom
 • Uvećanje usana
 • Hijaluron za podmlađivanje lica i uklanjanje bora
 • Botox

PRP – podmlađivanje sopstvenom krvnom plazmom

PRP tretman veoma je tražen, jer se za podmlađivanje i osvežavanje kože koriste faktori rasta iz krvne plazme samog pacijenta.

Na taj način se postiže stimulacija protoka krvi u koži, kao i regenerativnih procesa u tkivu. Popravlja se tonus i elastičnost kože, te podstiče stvaranje novog kolagena.

Uvećanje usana

Da bi usne izgledale onako kako Vi to želite, potrebno je da se koristi vrhunski hijaluron, a, takođe, potrebno je i iskustvo, veština i estetski doživljaj lekara koji radi intervenciju.

Hijaluron za podmlađivanje lica i uklanjanje bora

Već decenijama se hijaluron u estetskoj medicini koristi za podmlađivanje i uklanjanje bora. Razlog tome je što omogućava postizanje mladalačke svežine uz očuvanje prirodnog izgleda, a sama procedura postavljanja hijaluronskih filera je komforna i kratko traje. Ovu anti aging proceduru u Poliklinici “TECTUM” obavlja lekar specijalista plastične i estetske hirurgije.

Botox

Operativni i ambulantni program Poliklinike Tectum

Promene na koži uvek su smatrane neestetskim, a u Poliklinici Tectum mogu se uraditi standardne korekcije:

 • mladeža,
 • bradavica,
 • keratoza i ksantelazmi,
 • korigovanja ožiljaka,
 • kao i drugih kožnih promena.

ŠTA SU MALI HIRURŠKI ZAHVATI?

To su najčešće hirurški zahvatima kojima se uklanjaju razne izrasline (tumori) na koži i potkožnom tkivu. Najčešće je reč o madežima i “masnom tkivu” ali i o kožnim tumorima različitog stepena malignosti na koje treba posebno obratiti pažnju. Vrlo je bitno da navedene zahvate izvodi kvalifikovani hirurg, posebno kada se radi o tumorima.


Postoji veliki broj kožnih promena od kojih su neke urođene dok su druge stečene. Neke su potpuno bezopasne, dok druge treba pratiti i po potrebi ukloniti.


Dobroćudne kožne promene, poput madeža i bradavica na licu i tielu, uklanjaju se najčešće iz estetskih razloga, ponekad laserom, a ponekad je potrebno hirurško odstranjivanje. Isto tako, pažnju i znanje hirurga zahtevaju ožiljci koji, takođe, mogu biti estetski problem, no mogu i uzrokovati ograničenja kretanja zbog napetosti kože.


Poneke kožne promene ne treba ukloniti samo iz estetskih razloga.


Ukoliko se radi o kožnoj promeni kod koje postoji sumnja na zloćudnost, ona se mora odstraniti stručno i u celosti, a konačnu procenu o prirodi navedene kožne promene donosi patolog nakon mikroskopske analize. U našoj poliklinici navedeni zahvati se izvode klasičnim hirurškim pristupom ili putem radiohirurgije a od strane iskusnog plastičnog hirurga

Sindrom karpalnog tunela 

Kočenje prstiju na rukama može biti rezultat sindroma karpalnog tunela. Lečenje karpalnog tunela zavisi o dužini trajanja bolesti i intenzitetu simptoma.

Karpalni tunel – simptomi:

 • prolazno trnjenje u prstima koje se javlja tokom noći ili ujutro nakon spavanja,
 • utrnulost cele šake ili prva tri prsta,
 • osećaj žarenja ili peckanja u ruci/dlanu,
 • otok palca ili svih prstiju,
 • mišićna slabost,
 • oslabljen stisak šake,
 • nemogućnost stiska.

Lečenje

1. Neoperativno lečenje – Obuhvata fizikalnu terapiju, imobilizaciju zgloba, primenu nesteroidnih protivupalnih injekcija.
2. Operativno lečenje – Uklanja se mehanička kompresija živca u karpalnom tunelu, te se presecanjem karpalnog ligamenta povećava taj prostor. Uz odgovarajuću rehabilitaciju stisak šake i prstiju se vraća ubrzo nakon rehabilitacije.

U Tectumu možete obaviti dijagnostiku, lečenje (operativno kao i neoperativno) kao i rehabilitaciju kod sindroma karpalnog tunela.

Otoplastika ili korekcija ušiju

Otoplastika ili korekcija ušiju

 

Hirurška operacija koja poboljšava estetski izgled ušiju zove se ortoplastika ili korekcija ušiju. Korekcija ušiju ubraja se među najčešće zahvate u estetskoj hirurgiji.

Otoplastika je korektivna operacija ušiju kojom se menja oblik, pozicija i veličina ušiju (ušnih školjki). Ukoliko niste zadovoljni izgledom Vaših ušnih školjki i njihovim položajem u odnosu na glavu ova operacija Vam može rešiti problem.

Remodeliranje ušne školjke se može primeniti na pacijentima svih uzrasta i životnog doba. Ovu intervenciju radimo sa velikim uspehom, da biste se vi osećali i izgledali bolje.

Operacija ušiju se sastoji od uklanjanja viška kože iza uha i preoblikovanja hrskavice ušne školjke radi postizanja normalne konture i ugla izmedju ušne školjke i glave. Intervencija se izvodi u lokalnoj anesteziji.

  Dr Nenad Sretenović
Specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije

ZAKAŽITE TERMIN: 066 88 099 06